Blog

Hooikoorts


Hooikoortsklachten kenmerken zich door geïrriteerde branderige ogen en neusslijmvlies. Ook kunnen klachten aan de overige luchtwegen ontstaan. Iemand die hooikoorts heeft, is allergisch voor pollen van bomen of gras. Het is een vervelende aandoening die ieder voorjaar veel mensen het leven zuur maakt. Wat kun je doen om klachten te verminderen:

Kinesiotape: Bij MediPraxis kun je terecht voor het kopen en laten instrueren van het aanbrengen van speciaal hooikoortstape. Deze wordt met name op de rug geplakt en vermindert doeltreffend hooikoortsklachten.

Aromatherapie: Uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het verdampen van essentiële oliën zoals die van eucalyptus, wierook en ravensara helpt om je immuunsysteem te moduleren en zo allergische klachten helpt verminderen. Toevoeging van sandelhout in de avond helpt bij slaapproblemen die ook vaak voorkomen bij mensen met hooikoorts. Verkrijgbaar bij MediPraxis en natuurwinkels.

Vermijd biogenen aminen: Als de afbraak van deze stoffen zoals histamine niet goed verloopt krijg je klachten die zich uiten als allergische klachten. Dat zijn het echter niet. Als je lichaam overbelast is door hooikoorts kan het afbraakproces minder goed verlopen en worden de echte allergieklachten nog eens versterkt door deze pseudo-allergieklachten. Biogene aminen zitten in grote hoeveelheid in: koffie, alcohol, cola, vis, noten, nachtschade ( paprika, tomaat, pepers, aubergine, aardappel), oude- of schimmelkaas. Probeer per dag maximaal 1 van deze producten te eten als je last hebt van hooikoorts.

Neem anti-histaminica en anti-hooikoorts neusspray. Verkrijgbaar bij apotheek en drogist. Wist je trouwens al dat er ook natuurlijke anti-allergiemiddelen zijn? orthomoleculaire Therapie kan een uitkomst zijn voor mensen met ernstige allergische klachten.

MediPraxis: gezond van binnen en buiten!


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon